Promenad och skogsbus

Idag skulle min matte till tandläkaren så jag matte och Tindra gick dit för att möta upp "mormor", hon skulle ta hand om Tindra under tiden. Mig fick hon med på köpet:) vi promenerade hem igen och så mötte matte upp oss hemma när hon var klar. Och jag impade på mormor så hon berömde mig inför matte. Jag gick superfint både med matte och mormor, brydde mig inte särskilt om hundar och tvåbentingar som vi mötte och drog inte. Visst har jag blivit duktig:)
När vi kom hem igen gömde matte saker i skogen åt mig så jag fick jobba lite med näsan. Var ett tag sen vi gjorde det nu men det var superskoj!


Kalas

Helgen började bra. I fredags kom Meja, Molly och Nellie med sin matte och husse och hälsade på. Det var som alltid roligt! Vi hade också lilla Albin här, det är min tvåbenta kusin som är ett år. Han är verkligen överallt, ibland svårt att hålla koll på honom även fast jag vet att jag egentligen inte måste springa efter honom vart han än är...
I lördags firade vi "mormor" hon fyller år nu idag men hade kalas i lördags. Jag lekte och myste med mina kusiner nästan hela kvällen, Albins systrar Clara, Emma och Kajsa alltå. Vi sov kvar där och jag fick dela säng med husse, lyxigt väl:)
I går firade vi min husse, han fyller år imorgon men vi hade kalaset redan igår. Jag var i köket när alla kom och det var rätt skönt att slippa hålla koll på dörren. Farfar Elis som jag haft en tendens att vilja nafsa i armarna kom in till  mig i köket, han brydde sig inte alls om mig så jag lät honom komma in och försökte inte nafsa efter honom alls. Sen när det var fika fick jag komma ut i vardagsrummet och vara med, jag skötte mig bra och var trevlig mot gästerna. 
Idag är det måndag och husse jobbar igen. Jag matte och Tindra tog en prommenad till hundklubben och tittade på när de tränade rallylydnad. Jag själv fick träna lite lydnad med matte på sidan av. Momenten gick riktigt bra! 
Jag skällde lite på de som ville komma fram och titta på Tindra men de blev inte rädda för mig, de gav mig godis när jag slutade skälla:)
Nyss var Mia förbi en sväng, vi busade lite. Nu är jag trött och vilar en stund innan vi ska promenera hem till mormor och morfar.
Mys med kusin Clara och syster Tindra i soffan                     Bus med Mia

Fint väder

Den här veckan har det varit riktigt soligt och fint. I början av veckan var det inte heller så kallt så då fick lilla Tindra följa med mig och matte på långpromenad. Det var många som var ute och promenerade så jag och matte fick flera tillfällen att träna på att möta andra när jag gick lös. Det gick jätte bra, klart jag lyssnar när matte mutar mig med godis:) resten av veckan har varit kall så det har inte blivit några superlånga promenader. Vi har istället tränat lite inomhus. Imorgon och helgen är husse ledig, det ska bli supermysigt!


Vinterbad

Igår skrev jag ju att det var kallt ute, och det var det verkligen. Jag och matte åkte ut och hämtade morfar när han slutade jobba på det som även är mattes jobb. Jag fick springa lös i skogen längs vattnet, när vi gick på en promenad. Där har jag sprungit lös många gånger... Men just den här dagen hade jag lite bus i kroppen så när matte ropade på mig så blev jag sådär busig, ni vet som man kurar ihop sig för att leka tafatt. Jag sprang runt och busade några varv sen sprang jag ner till vattenbrynet. Ni som varit på dufweholmsherrgård vet säkert hur det ser ut på ett ungefär. Jag kände lite med ena tassen på lite is som lagt sig på sjön sen en sekund senare ramlade hela jag i vattnet till och med huvudet kom under. Jag vart rädd och försökte ta mig upp igen men fick inte grepp som tur var fick matte tag i nackskinnet på mig och lyckades lyfta upp mig. Hela min päls blev snabbt till is. Matte och jag sprang in till herrgården för att få värme sen åkte vi hem lätt chockade både jag och matte. Men jag mår bra nu och har återhämtat mig efter köldchocken.

Kallt

 
Idag är det riktigt kallt ute. Mig spelar det inte så stor roll men resten av min familj verkar inte vilja vara ute... Vi har därför tillbringat stora delar av dagen inne. Matte och jag har börjat på ett litet program till en låt som lilla Tindra ska ha när hon döper sig. Jag ska ju inte vara med då men ett litet freestyleprogram är ju kul att göra ändå:) Sen har matte fått för sig att hon ska fota oss, så hon mutade mig och Selma med levergodis. Ni får se resultaten nedan!
 
 
Jag hade lite svårt att ligga still men tittar ni noga så är min tass med i vänstra hörnet:)

Jul, nyår och vardag

Oj nu var det längesen matte skrev åt mig. Det har hunnit vara både jul och nyår sedan sist.
Jul firade vi med först husses släkt på julafton och dagen innan sen mattes släkt på juldagen. När tomten kom på juldagen försökte jag jaga iväg den, genom att skälla och morra. Men tomten var inte rädd för mig och tillslut förstod jag vem som döljde sig under skägget och då fick han ju självklart komma in. Han hade dessutom paket till mig med sig! Selma var inge rädd för tomten, men hon har ju träffat tomten några fler år en vad jag gjort... Hon vart också glad för paketet tomten hade med till henne.
Ibland tycker jag ni människor är konstiga, varför ska ni klä ut er så jag blir rädd, klart jag tror det är en otäcking som kommer in till min familj, det kan jag ju inte tillåta, hur som hellst var ju tomten snäll.
Det nya året firade vi in hemma hos mig. Det var 12 vuxna tvåbentingar, några små tvåbentingar och mina kompisar Mia, Zera och så Selma såklart. Som ni vet så tycker jag inte om när det blir för stökigt då blir jag orolig och kan inte koppla av och vill ibland även valla in alla så det blir lugnt. Så för att jag skulle slippa stöka runt så fick jag vara i koppel nära min matte eller husse när jag var med där alla tvåbentingar höll till. När de åt fick jag vara som jag ville för då kan jag koppla av eftersom alla satt still, jag passade då på att tjuva lite mat från barnbordet:) Stundvis var jag och Selma inne på vårt rum där vi kunde vara ifred från alla andra. Om jag får säga det själv så trivs jag bättre när det är som vanligt och det är lugnt här hemma. 
Nu är det äntligen vardag igen, matte är hemma hela dagarna med oss och vår lillasyster Tindra. Husse har varit ledig några dagar. Vi går långa prommenader på dagarna och när husse är med passar matte och jag på att träna. Vi måste komma i form för våren nu. Vi tränar uppletande, men det är mest för att jag ska få jobba lite med huvudet och spår har jag fått gå några gånger. Annars är det mycket lydnadsträning, fot måste vi träna en hel del å nu om vi ska klara oss bra ppå tävlingsplan. Platsliggningen fixade jag fortfarande även fast vi inte tränat det sen innan jul. Läggande och ställande går fint likaså apporten som vi inte tränat mycket alls går riktigt bra. Vi har börja träna fjärrdirigering, det går ut på att jag ska ligga ner och matte går iväg en bit framför mig sen ska jag sitta och ligga på hennes komando utan att flytta mig från stället. Det är rätt kul och går bra!
Idag snöar det massor, jag gillar det men samtidigt vore det skönt om snön försvann så vi kunde ta oss fram lättare när vi promenerar med lillasyster Tindra i vagnen.
Tittar på Lady och Luffsen
Puss på Tomten
En tur till skogen i mellandagarna
Jag och Tindra
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0