Spår

Vi kommer just från skogen, jag har spårat. Vi gjorde typ ett apellspår, det är 3 sträckor ca 50 m med 90 graders vinkel mellan dessa. Jag spårade superbra och plockade alla pinnar matte hade lagt ut! Det var längesen nu men lika kul ändå! Husse gömde sig i skogen så jag fick leta efter honom med, det var också skoj!


3 disk till:)

Jag har visst glömt och berättat om min officiella tävlingsdebut i agility. I onsdags for vi till Örebro på kvällstävling. Lavas matte Malin var snäll och följde med mig matte och Tindra. Första loppet var ett hopplopp. Det gick riktigt bra och vi kämpade som tusan jag och matte, vi drog på oss en rivning och nån vägran när jag råkade passera ett hinder men sen när vi kom ut från tunneln var matte helt felplacerad så jag hade bara Långhoppet för ögonen, det hoppade jg lätt över och vips var vi diskde. Lopp nr 2 var också ett hopplopp. Det började med att jag tjuvstarta och sen gick allt snett så det pratar vi inte mer om. Sista loppet för dagen var agilityklass. Starten gick bra, vi startade ihop matte och jag så slapp vi diskutera om jag ville sitta still och vänta eller ej. Men sen kom gungan den tog jag all fart på och flög över, missade visst att det inte fanns någon nedfart. Matte tog tillbaka mig och vips flög jag över igen. Tredje gången hejdade jag mig något och stannade för att väga över den då valde matte att ta fram min leksak och belöna mig istället för att köra vidare. Nästa tävling är derby mot Flen den 5 juni. Undra om vi ska försöka att inte diska oss då:)
I går var vi på uppvisning i sköldinge. Det var byggd en bana som en 8 à ungefär. Matte hade inte en suck att hinna med men jag klarade det galant med matte viftande i mitten, slalomen måsta vi träna så jag klarar det mer självständigt annars går det kanon om det mest är rakt fram då tar jag mig igenom allt som står i min väg;)


Här kommer två av mina lopp på DM:)

http://www.youtube.com/watch?v=97A5WzufiHI&feature=youtu.be

Bilder från mina lopp idag

 

 

 

 


Agilitydebut

Idag har vi varit i Nynäshamn och tävlat DM i agility. Vi startade 4 lopp och diskade tyvärr alla. Det som ställde till det var bl.a. Starterna, jag har börjat tjuvstarta och då litar inte matte på mig och vi hamnar i ofas redan från början. Sista loppet startade vi samtidigt och det var mycket bättre men då var jag så trött så jag orkade inte hoppa alla hinder så då tog vi en raksträcka ut istället. Vi har haft superskoj iaf men nu är det mycket träning och rutin som står på kalendern! Mitt lag var superduktiga så vi tog guld till Katrineholm i både large och mediumlaget. Individuellt tog mina kompisar Coco och Chanel varsin guldpokal! Nu är vi trötta så vi ska sova nu, god natt!


Uppletande på riktigt

Min matte är ibland lite klantig, som tex idag när hon tappade bort sin telefon. Vi ihop med husse och Tindra gick en härlig promenad på förmiddagen. När vi kom hem hittade inte matte sin mobil. Med lite teknik hittade husse reda på vart den blivit tappad. Det var i skogen där jag fått gjort ett uppletande efter en leksak. Så vi åkte tillbaka dit och med hjälp av min nos och ljudet från telefon så kom den till rätta!


Fyrklöver

Idag gick årets första fyrklövertävling av stapeln. Det är en agilitytävling på klubben som består av fyra deltävlingar. Matte och jag startade i både hopp och agilityklass. Förs var det agilityklass, det gick superbra, matte valde att klappa om mig då jag var så duktig på balanshindren så vi diskade oss där, annars hade vi haft ett nollat lopp tror jag! Hopploppet gick också bra men blev tyvärr ett fel hinder så disk där med. Men vi är på gång och det är superkul! På söndag kör vi DM i Nynäshamn, då måste ni hålla tummarna!


Uppvisning

Idag är matte stolt över mig. Vi har varit i Vingåker och visat upp agility för fritidsbarn. Första rundan körde jag järnet och glömde kolla vilken bana matte körde. Men sen jobbade vi ihop och jag brydde mig inte om alla barn som så glatt hejade på mig. De ropade heja Lycka och applåderade och jag hade full fokus på agilityn!


Min biologiska familj:)

Idag har jag varit hemma hos min mamma och syster och hälsat på. När vi först kom dit fick jag hälsa på Anette, Bertil och Zandra, de som såg till att jag hade det bra de första 8 veckorna i mitt liv. Sen fick mamma komma ut och hälsa på mig, då kröp jag ihop, blev glad och underlägsen och kissade på mig. Hon visade direkt vart skåpet skulle stå. Sen kom min brorsa Chip och hans matte och husse. Jag fick vara i bilen medan de fick hälsa på mamma och syster Dusti. Efter det åkte vi en bit med bilen och kom till en skog. Vi gick längs en stig och kom fram till ett ställe där vi tränade uppletande. Första grejen tog jag bra. Andra vändan tog jag också första saken bra men sen ville jag inte hämta den andra. När vi gick tillbaka till bilarna så fick vi alla springa lösa så då lekte jag lite med Chip, Dusti och mamma Pixy. Jag tror mamma tyckte det var jobbigt att vi blivit så stora men hon har fortfarande bra pli på oss, vi lyder direkt när hon säger till. Sen fick alla tvåbentingar lunch och vi fick vara med, jag hade lite svårt att koppla av men trevligt var det. Efter lunch gick vi ut i skogen och provade på sök. Det var intressant. Jag fattade inte vad vi höll på med men så helt plötsligt fick jag nos på att någon var i skogen och så hittade jag först Anette sen Sandra. Alla fick prova varsin gång sen visade mamma Pixy hur det skulle se ut på riktigt!
Det var en rolig dag och nu sover jag i bilen. Chip's matte och husse var inte så skoj och nafsa efter för de lät mig inte göra det så vi umgicks och hade trevligt istället!
På bilden nedan är det från vänster: jag, Chip, Dusti och Pixy


Min syster Tindra

Snart 6 månader


"Valpträff"

Nu ligger jag i bilen och är på väg till Haninge. Jag hares mig husse matte och Tindra. Vi ska träffa mina syskon och mina uppfödare. Vi ska visst vara i skogen och prova på lite uppletande och sök, ska bli superskoj!
I onsdags tränade vi agility med Coco och Chanel och deras matte. Deras husse fick stå och agera dommare åt mig bara för att matte är så nervös att jag ska springa och skälla på dommaren på tävling, men jag brydde mig inte om honom. Jag blir trött fort men annars går det rätt bra nu. Vi har inte tränat bommen sen förra sommaren så när jag sprang upp på den förväntade jag mig att det var gungan som skulle falla ner. När jag förstod att det inte var så så tog jag världens fart och ramlade av halvvägs... Men jag gjorde mig inte illa så vi kunde fortsätta att träna. Vi fick aldrig kläm på den riktigt eller nedgångarna så vi åkte ut på fredagsmorgonen igen. Då tränade vi bommen, gunga och slalom. Då förstod jag hur matte ville att jag skulle göra på bommen och lärde mig skilja på gungan och den. Slalomingångarna funderade också bra! Nästa vecka ska vi på uppvisning på tisdag sen är det träningstävling på torsdagen sen DM på söndag! Håll tummarna för mig!


Agilityträning

Idag har vi varit och tränat agility. Matte och Malin byggde upp en bana till mig och Lava. Jag vill gärna tjuvstarta när matte säger åt mig att sitta och vänta medan hon går iväg en bit. Så det tränade vi många gånger. Det var en svår slalomingång så den missade jag men vi redde upp det sen iaf. Kul var det och jag vart supertrött, tror matte måste jobba lite på konditionen med.
Imorgon är det lydnadsträning som står på schemat! God natt!


MH och lydnadstävling

Förra inlägget var från förra helgen bara att det inte gick att publicera det då. Den här helgen har vi haft annat för oss. Igår var jag med om något konstigt. Matte och jag åkte som vanligt ut till klubben, husse och Tindra var också med och sen kom även mormor. Sen skulle vi ut på promenad. Först gick vi över lydnadsplanen och där stod lite tvåbentingar som jag fick nosa på sen gick vi fram till en ensam tvåbenting som ville hälsa på mig och matte, jag nosade först sen hoppade jag på henne och nafsade efter henne. Matte fick bara snällt stå bredvid och hålla längst ut i kopplet. Sen gick vi till nästa ställe. Där for det en konstig grej i gräsmattan. Jag tittade på matte och undrade vad vi skulle göra, hon sa inget så jag blev kvar hos matte. Nästa ställe stod vi bara still på. Jag satte mig efter en stund sen la jag mig men sen började det bli tråkigt så då rullade jag runt och hittade på egna grejer. När vi stått där i 3 min så fick vi gå vidare. Där hoppade det någon figur som ville leka med mig. Jag sprang fram men stannade på avstånd och skällde, sen sprang jag mot matte igen men den konstiga figuren fortsatte ropa på mig. Jag vågade mig fram några gånger men att leka med leksaken figuren hade var mest konstigt. Vi gick vidare in i skogen. Där flög det upp en overall framför mig, jag ryggade undan och skällde lite på den innan jag gick fram för att undersöka saken. Sen brydde jag mig inte mycket om den. Efter det skramlade det till bredvid mig. Jag gjorde likadant som vid overallen men sen brydde jag mig inte om det längre. Sen skulle vi stå still och i skogen kom det spöken mot oss. Jag försökte skälla bort dom men de kom hela tiden närmare. De stannade inte fören de var nära. Då vände de sig om och jag fick gå fram och titta. Jag nosade lite på dom och matte fick ta av luvan på båda två. Då märkte jag ju att det bara var två tvåbentingar som klätt ut sig så jag brydde mig inte mer om dom utan tog en pinne i skogen istället. Sista stället skulle vi leka igen. Och mitt i leken small det men det brydde jag mig inte om. Ena gången när jag stod still så vände jag huvudet mot smällen men andra brydde jag mig inte. Så var det avklarat nu har jag känd mental status :)
Idag har vi tävlat lydnad. Vi har fortfarande svårt att hålla ihop det hela för jag blir distraherad av publik, tvåbentingar på plan och så får jag ju ingen godis eller leksak mellan momenten. Men vi tog oss igenom och vi kämpade på. Nu är det bara mer och mer och ännu mer träning som gäller!


Duktiga hundmänniskor

Idag hade jag turen att få träffa trygga och bra tvåbentingar. Jag har som ni vet lite svårt att umgås med främmande människor, speciellt hemma hos mig. Igår kom två kompisar till matte och hälsade på. Dom sa vänligt men bestämt ifrån när jag vill hoppa och springa runt dom för att hålla "kontrollen" på dom. När jag var duktig och lydde vad de sa fick jag godis. Jag accepterade dom snabbt och vi alla var ute på en avslappnad promenad innan vi gick hem till oss igen för att busa på tomten. Hanna tränade lite med mig och jag följde henne fint. När de hade åkt hem igen gick matte och jag och Tindra på en promenad. Vi träffade då en som ryckte jag såg häftig ut och ville klappa mig. Matte berättade för honom att jag inte var så social men han ville ändå så jag fick gå fram. Han satte sig på huk så jag gick runt och luktade på honom sen ville jag gärna naffsa lite efter han men han förde bort mig lugnt hela tiden tills jag gav upp. Han bad mig sedan sitta och hälsa fint med tassen och det gjorde jag. Jag gäspade och vek undan huvudet när jag sedan satt där lugnt bredvid honom. Människor som dessa behöver jag och min matte träffa mycket så jag får lära mig att umgås med er tvåbentingar på en lugnt och harmoniskt sätt och som visar att de inte är rädda för mig så jag inte behöver ta "kontroll" över dom!
Idag är det rasparad på torget, kom och titta på mig och min kompisar!


RSS 2.0