Sep. 27, 2012

Hungriga efter att ha tränat lydnad sen agility.
Idag tränade vi på ingångar på inkallning. Matte hade leksak så då tyckte jag det var helt ok att komma till henne och sätta mig fint istället för att springa förbi. Tränade även hopp, sitt, hopp. Matte hade lagt ut en pinne med en godis på på andra sidan så jag fick springa till efter hopphindret, det förstod jag rätt snart. När matte sen sa sitt så la jag mig ner... Inte så lätt att hålla ordning på allt hon vill att jag ska göra och när. Men när jag förstod vad jag skulle göra fick det bra.
Sen var det dags att träna agility, jag lugnade mig ganska snart på plan idag. Så då fick jag komma igång och träna. Slalomet fixade jag bra idag, rätt ingång blev det också! Men i slutet var jag trött och hoppade över endel pinnar. Gungan är lite läskig, vill inte kasta mig upp på den i full fart, då springer jag hellre förbi och skäller, men när vi tar den i lugnt tempo går det bra. I övrigt älskar jag tunnlar och hopphinder, men det visste ni säkert redan:)


En bild matte hittade på husse och mig från Norge.


Utkast: Sep. 26, 2012

I måndags och tisdags var matte och jag på hundklubben och tränade lydnad. Platsliggningen fortsätter gå jättebra! Jag har fått för mig att på inkallningen springa jättefort och sen fortsätta förbi matte så jag får springa lite extra mycket, jag tycker det är kanonkul men matte tycker det är mindre roligt, hon försöker få mig att komma in till hennes vänstersida direkt... Vi får se om vi lyckas komma överens om hur vi ska göra till tävlingen nästa vecka.
Igår provade vi budföring med en som jag inte känner, men han hade godis så det var skoj att springa till honom!
Idag har mormor varit hemma hos oss på dagen för matte och husse jobbade länge, det är så snällt att hon ställer upp för oss när det behövs.
När matte kom hem gick vi på en promenad, Selma var också med såklart. Vi stannade vid en fotbollsplan och tränade lite, det regnade så jag tyckte det var lite för blött för att ligga eller sitta still... men linförigheten gick jättebra!
Strax efter att vi kommit hem så kom husse hem, blir så glad då att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Sen ringde Henke en som husse känner sen länge. Han undrade om jag ville följa med honom ut och springa och det var klart jag ville, 6,5 km sprang vi, tack snälla Henke för att jag fick följa med dig.
Nu ska vi gosa i soffan en stund innan det är läggdags!

Träningstävling

Idag har jag varit själv hemma med min kompis Selma över dagen, men snälla morfar var hemma på sin lunch och släppte ut oss en stund. När matte väl kom hem från jobbet så gick vi en promenad, jag matte och Selma. Efter det gick vi ut på tomten och tränade platsliggning, ja som ni märker är det det vi tränar allra mest just nu. Jag låg superfint i 3 minuter först sen en gång till i 2 minuter med längre avstånd. Detta fick bli uppvärmningen inför kvällen.
Ikväll har vi nämligen varit på klubben på träningstävling i Lydnad. Jag och matte fick startnummer 2. Nummer 1 var en shäfertik som går in min kurs, nr 3 var en bordercollie och nr 4 var en cockerspaniel som också går i min kurs.
Första momentet var platsliggning, matte lämnade mig och gick ifrån kanske 4 meter. Jag låg kvar hela tiden, en gång nosade jag i marken (det är allt lite obehagligt det här fortfarande) men annars låg jag så fint. Matte blev superstolt över mig. Sen var det massa andra hundar som skulle ligga stilla och så sköt någon några skott, för er som inte vet så gör de tvåbenta så i bruksklasserna för att kolla så vi fyrbenta klarar av ljudet. Matte och jag busade under tiden de sköt. Sen var det snart dags att köra lydnadsprogrammet.
Första moment var linförighet, det betyder att jag ska gå fot bredvid matte och titta på henne, sätta mig när hon stannar och hänga med i svängar. Jag var lite okoncentrerad i början, gick bra i mitten och sen såg jag en annan 4 benting i slutet och tappade lite fokus igen. Men det var ändå okej tycker nog både jag och matte.
Nästa moment var läggande under gång, det gick bra, jag la mig snabbt och låg snyggt kvar tills matte kom tillbaka. Momentet efter var inkallning. Jag satt fint och väntade, kom som skjuten ur en kanon när matte ropade och fortsatte sen förbi matte. Det tyckte inte matte var så bra, men jag tyckte det var kul att springa. Men okej vi får väl träna mer på att gå in snyggt vid sidan.
Moment efter var ställande under gång, det gjorde jag bra, stannade jättefort och stod stilla tills matte kom tillbaka. Sen var det apportering, det gick inte så bra, jag tuggade på apporten och sen släppte jag den... vi får nog öva mer på det. Sista momentet var hopp över hinder, det gick bra, även ingången gick då bra men matte hjälpte mig genom att säga fot när jag skulle komma in till sidan av henne.
Vi är nog båda rätt nöjda och vet vad vi behöver träna mer på. Men nu är vi trötta och tänkte gå och lägga oss tidigt!
Godnatt!

Lydnadsträning

Idag låg jag 3 minuter när vi tränade platsliggning, avståndet mellan mig och matte har vi också ökat nu. Ikväll ska vi på lydnadskurs, får se om jag vill ligga still bland de andra hundarna... Matte anmälde oss till appellen med så helgen 6-7 oktober blir det tävling båda dagarna:) 
Jag har precis genomgått mitt andra löp, dest startade den 30 augusti och är precis i slutet nu. Vuxet väl:)??
Idag hinner vi bara med ett kort inlägg för nu måste vi iväg på kursen!
 
Här nedan är matte och jag och bäbisen som ligger i mattes mage

Utkast: Sep. 11, 2012


Semester

Ni får ursäkta min matte att hon inte skrivit här åt mig på länge, hon skyller på mycket jobb i sommar. Men nu är det höst och hon har lovat trappa ner på jobbet lite för att hinna med mig och Selma mer och bebisen som ligger i hennes mage. Förra veckan var vi på semester i Norge. Det var jag, Selma, husse och matte, vi åkte ihop med en snygg cockerspaniel som heter Charlie och hans familj. Han blev storebror till en liten tvåbenting i våras så den lilla killen var också med på resan. Vi bodde på en gård som heter Galten det är i Norska fjällen, ca 8 mil från Trysil.
Husse och Charlies husse fiskade endel om dagarna, första gången ville jag gärna följa med dom ut men sen förstod jag att det var bättre att stanna på land. Matte och jag har hunnit träna spår, uppletande, lydnad och lite agility. Och så har jag fått springa som bara den i skogen. Jag gillade det där stället, bättre fyrbentanpassat ställe får man leta efter. På kvällarna var jag supertrött och somnade pladask.
Vi åkte hem sent på lördagskvällen så hela söndagen var jag jättetrött.
Igår var jag och matte på kurs, vi ska gå en tävlingslydnadskurs nu i höst. Matte har fått för sig att vi ska tävla i lydnad och kanske till och med apell. Lydnaden är jag visst redan anmäld till så nu ska vi hårdträna. Platsliggningen är det svåraste. Jag vill hellst inte ligga stilla bland massa andra konstiga fyrbenta. Men vi ska träna vidare så får vi se hur det går. Ni får hålla tummarna för mig den 6 oktober!
Just det, måste passa på att skryta lite, för ett par veckor sedan var jag och gjorde höftledsröntgen och armbågsröntgen, jag fick bästa betyg på båda. Mycket skönt tycker både jag och matte och husse. Jag ska ju bli agilityhund när jag blir stor:)

RSS 2.0