Skendräktig

Nu är det igång igen. Jag bäddar, flämtar, hämtar Tindras gosedjur och puttar undan maten. Skäller ovanligt mycket och har inte "huvudet" med mig riktigt. Kastrering har blivit framflyttad till 11 december för man får tydligen inte opereras när man är skendräktig... Nåväl det blir nog bra så jag slipper de här jobbiga perioderna.


Höstdag skulle det stå....:)


Höstade

Idag på förmiddagen har vi tränat agility, jag är lite ivrig på kontaktfälten så det blir vårt mål att jobba in i vinter. I övrigt följer jag fint och lyssnar bra. Sitta i starten är lite svårt fortfarande, jag tjuvar gärna... Så det blir en till sak att jobba på i vinter. På vägen hem somnade Tindra i bilen så matte oCh jag stannade till vid en skogskant och plockade med lite kantareller hem!


Fina Selma<3


Ensam...

För drygt en vecka sedan fick min allra bästa vän lämna jorden. Selma var som en mor för mig, de två åren vi fick tillsammans hade vi mycket kul. Mattes hjärta värker av saknad av Selma, hon var hennes närmsta vän.. Tillsammans har de varit med om så mycket minnesvärt. Hela familjen sörjer henne och minns henne med glädje, en underbar liten rufsig hund som jag tror många kommer att minnas. Vi tänder ljus för henne här hemma morgon och kväll och vi saknar henne. Bästa Selma, vila i frid!


Jobb på klubben

Idag har matte och jag varit tävlingssekreterare på appelltävling på klubben. Vi tog cykeln ut till klubben i morse bara matte och jag. Vi har passat på att prata lite med olika tvåbentingar. Jag behöver träna mycket på att hälsa på nya människor men idag kom vi ett steg i rätt riktning. Jag fick gå fram och nosa på flera men de brydde sig inte så mycket om mig så då tyckte jag inte de var så spännande. Någon gav mig godis och det uppskattade jag såklart. Jag fick träna lite lydnad och fick hjälp med dirigering, matte och jag behöver öva mycket med det för vi tappar fokus när någon står bredvid. Jag fick även prova en budföring. Jag sprang gladeligen till mottagaren och tillbaka sen fick jag springa för att busa. Jag busade bra med mottagaren tills det blev en tafattlek då tog jag jacka istället för leksaken. När appellhundarna låg platsliggning fick jag också göra det fast utanför plan och med kopplet på. I övrigt har jag tillbringat endel till på kontoret där jag legat och tittat på alla som gått förbi. Alla har varit välkomna så jag valde att slappna av och inte skälla på någon. En bra dag för att inte göra någonting!
Lite uppdateringar om min busiga lillasyster, hon är 10 månader nu och är överallt! Hon klättrar över mig och Selma när vi ligger på golvet även fast matte och husse försöker stoppa henne. Men vi förstår att hon inte menar något illa så hon får hållas, oftast smiter jag iväg när hon blir FÖR jobbig men hon är rätt gullig med och matar oss fortfarande gärna med hennes matrester och då ligger hon helt klart på plus! Hon har tagit 8 steg i rad på sina två små ben nu:)


Tid bokad..

Igår bokade matte tid för kastrering åt mig. Den här gången vid löp blev jag grinig och rök ihop med andra hundar. Det plus att jag löper ofta (var 5 e månad) blir skendräktig och då är jag i stort sett okontaktbar gjorde att matte och husse beslutade sig för det. Det kommer nog bli skönt att slippa dessa hormoner som stället till det för mig men lite nervösa är vi för ingreppet.
Nåväl idag har jag iaf spårat i hagen vid klubben, det gick kalas och jag tog alla grejer med glädje och gick inte ut spåret. Vi tränade även lydnad, det gick också bra, matte och jag börjar växa ihop och få ett bra samarbete, det är superkul! Jag fick också köra ett varv på agilitybanan som matte ställde upp igår. Det gick också bra så idag har jag visat vilken allsidig hund jag är och att jag kan "hålla ihop" i de flesta grenarna!


RSS 2.0