Utställning, bus med kompisarna och bad

Hej på er!
Ni får ursäkta min matte som så sällan tar sig tid att skriva åt mig, hade jag bara kunnat hade jag fixat det själv.

Men sen sist har jag varit på utställning, jag var mycket duktig, sprang som jag skulle, stod still (nästan iaf) och lät dommaren känna och klappa på mig (med hjälp av att matte mutade mig med godis). Det bästa av allt var att hontyckte jag var ganska snygg och gav mig 2 rosetter, en som var lila och stod HP på det betyder hederspris, det fick jag för att jag ser ut som en aussie ska, den andra rosetten var gul och röd och hette BIR, det betyder Bäst i ras, vist låter det coolt, dock var jag ensam i min grupp så enkelt att kamma hem den rosetten:)  





Jag har också hunnit med att träffa mina kompisar Molly och Meja, Selma och Nellie var också med. Vi var på hundklubben oh tränade agility och så hann vi ju med att busa en hel del, den där Meja är för himla rolig, snabb är hon också. Molly tyckte det var kul ett tag men sen tyckte hon nog att vi vart lite fjantiga, men vi växer upp vi med en vacker dag:) Selma och Nellie strosade mest runt



.




Den här veckan har det ju varit så otroligt varmt så igår åkte husse och matte med mig och Selma till Djulö hundbad. Vattnet var lite läskigt men jag gick i och hämtade en pinne när matte kastade i. Men i sommar när matte och husse också badar tror jag det blir mycket roligare. Husse lyfte i Selma så hon fick svalka av sig lite hon med.


Hårda spår!

I veckan på spårkusren jag går med matte fick vi lära oss vad hårda spår är. För er som inte vet så är det spår (efter en människa) som är lagt på hårt underlag som tex grus. Ni vet att om jag går ett spår i skogen så finns det mycket vittring i grenar, mossa, gräs osv. på en grusplan fastnar endast vittringen i själva spåret. Det här ska visst göra att jag blir mer nogrann. Vi provade två sånna på spårkusren förra gången. Första gången irrade jag mest runt och letade efter godbitarna som låg i spåret, men i slutet förstod jag att det var rakt i spåret jag skulle gå. Andra gången förstod jag lite snabbare vad poängen var. I den här övningen skulle jag säkert tjäna på att låta hjärnan tänka innan benen sprang ifrån mig, men jag har lite svårt för det, mina ben har ju så mycket spring i sig. Kul var det iaf att prova på något helt nytt för både mig och matte.
Idag tog matte med både mig och Selma för att prova på likadana spår igen. Den här gången lät jag hjärnan jobba först sen kroppen, oj vad bra det gick, det vara bara första två meterna som jag snurrade lite sen gick jag precis i spåret med näsan helt i backen, jätteduktig var jag!
Så fick Selma prova, jag såg tyvärr inte för jag fick sitta kvar i bilen men Selma berättade att det gick bra. Hon förstod inte först och tittade på matte och undrade vad de skulle göra men efter ett tag så kom hon igång. Selma är lite lugnare än mig och mer nogrann också men så har hon ju tränat några fler år än mig också.
Matte var mycket nöjd med oss båda när vi åkte därifrån. Vi åkte hem och lämnade Selma sen tog vi en promenad till klubben. Idag är det officiell utställning där och imorgon ska jag visa upp mig på inofficiell utställning. Idag tittade vi på de andra hundarna och jag fick hälsa på lite olika människor, matte och jag tränade även på att springa så där snyggt som man ska göra på utställning. Matte köpte en ny borste till mig så nu är det strax borstning och kloklippning som står på schemat. Ikväll ska jag hem till min kompis Hux och busa lite.
Ni får hålla tummarna för att dom tycker jag är riktigt snygg imorgon!
Selma spårar
Det här är min kompis Hux och jag

Aussieträff och Spårkurs

I söndags var jag och träffade 7 andra trevliga likadana hundar som jag. Vi spårade och körde uppletande på förmiddagen.
På eftermiddagen var vi på klubben och tränade lydnad och annt skoj, jag fick prova budföring, och linförighet, matte måste lära sig ha koll på sina stora tassar när jag går fot för hon trampade på mig en gång, annars var både jag och matte duktiga!
Jag är mycket mer harmonisk när jag tittar på andra som tränar lydnad än de som tränar agility, troligtvis är det för att det är mycket lugnare och då kan jag slappna av lättare.
Det här är Luke under sitt spår
Det här är Elda (till vänster), det är min halvsyster, vi har samma pappa "Castor",
och så är det ju jag till höger på bilder
Här är jag påväg att springa ut i uppletanderutan
Igår fick jag följa med matte till jobbet. Vi räknade viner hela dagen. Jag fick sitta i långlina utanför men när jag tröttnade fick jag komma in till vinkällaren. Matte blev lite nervös när jag var lös där inne men jag var duktig och la mig snällt!
Idag har matte och jag varit på spårkurs. Matte trodde kursen var på lördagar och eftersom hon jobbar en massa helger vågade hon inte anmäla mig till kursen. Men nu när halva kursen redan gått visade det sig att de tränar lite olika dagar så vi hoppade på.
Jag är ganska ivrig när jag spårar och snurrar ibland iväg lite från själva spåret. Så matte fick tips om att låta spåret ligga mycket längre för att jag ska bli tvungen att konsentrera mig lite mer. Jag var mycket duktig som tog upp pinnarna som låg i spåret och gav matte dom, hittade även min slutleksak utan bekymmer!
Vi körde även varsit uppletande på kursen.
Jag fick leta efter 2 saker och hittade dom!
Nu ska vi snart gå och lägga oss, sov gott!

RSS 2.0