Ännumera vårtecken!

Idag är det så varmt och skönt att dörren får stå öppen och jag har intagit min bästa sommarplats! Bredvid mig ligger Tindra och sover i sin vagn. Om någon timme ska vi åka till klubben och träna agility och vårfixa hinder och bodar!


Äntligen vår!

Nu har all snö försvunnit även i skogarna. Det firar vi med träning. Förra veckan la matte ett spår till mig som gick fint, jag är lite ivrig så matte får hålla emot och inte släppa iväg mig fören hon ser att jag har näsan i backen. Vi passade även på att träna spår på grus med en vinkel förra veckan, det gick bra och är bra träning för att jag ska bli noggrannare i skogen. Vi har också hunnit med några agilitypass. Det är superkul och det tycker matte med. Vi jobbar ihop och försöker lösa olika kombinationer. Vår debut i agilityn blir den 19 maj på DM i Nynäshamn, då ska vi tävla i lag och individuellt så det blir 4 lopp totalt! Lydnaden tränar vi vidare med, jag tycker själv jag har fått till ett snabbare läggande och ställande. Platasliggningen går bra, idag låg jag bredvid en hund som resta sig men jag låg kvar ändå. Vi fick lite tips på apportering idag så nu tuggar jag inte lika mycket på apporten längre. Vi ska tävla lydnad den 5 maj så nu är det hårdträning som gäller!
Min lillesyster Tindra växer och växer. Nu har hon lärt sig rulla runt från rygg till mage. Hon har också börjat äta gröt på kvällarna, då hjälper jag henne att hålla sig ren genom att slicka bort det som hamnar bredvid och gärna på hennes fingrar om jag bara får chansen. Hon gillar mig och tycker det är kul att titta på när jag springer på agilityplan eller bara busar. När jag vill slicka på henne så skrattar hon åt mig.
Nu ska vi sova, god natt!

Tisdagsträning

Nu är det vår och äntligen är träningarna igång på klubben. Idag var matte och jag med på "tisdagsträningen". Först gruppträning sen platsliggning. En bra start!
Imorgon står agilityträning på schemat!


Längesen sist

Hoppsan nu var det längesen sist. Jag har hunnit med lite av varje sen sist. För ett par helger sedan var jag i sommarstugan. Första dagen var matte med då spårade vi, körde uppletande, budföring och lydnad och njöt av solen och naturen. Andra dagen fick jag följa med Josefine och "mormor och morfar" till stugan, jag fick springa på isen och Josefine och jag tränade lite, det var superskoj!
Under de här veckorna har matte och jag tränat en hel del lydnad. Vi har hittat ett sätt som passar oss. Vi lämnar en leksak en bit bort och sen tränar vi, då har jag full förväntan hela tiden och så får jag springa och ta leksaken när matte säger varsågod. Det har gjort lydnaden riktigt kul!
I helgen var min familj bortresta och jag fick inte följa med men snälla Talle kom och bodde hos mig. Vi gick promenader och cyklade och busade, tack Talle för att du tog hand om mig!
Nu är det fotboll i källaren med husse och hans kompisar så jag ska springa ner till dom nu. Hej hej!


RSS 2.0