Långpromenad

Förra veckan var det lite kallt ute, matte sa att det var 20 minus, mig berörde det inte. Det som var tråkigt var att Selma inte ville följa med ut mer än jättekorta promenader och på dagarna kunde inte matte ut och promenera med mig för min lillasyster skulle frysa för mycket om hon följde med ut i kylan.. Så efter ha haft en ganska tråkig vecka så vet ni som känner mig att jag blir rastlös. Men då är jag inte dummare än att jag plockar runt på saker hemma så jag får lite uppmärksamhet inne istället, såsom bäbisens kläder och rota lite i blöjhinken.
Den här veckan verkar bli bättre, idag har matte, jag och Tindra varit på långpromenad. Jag fick springa lös stor del av promenaden det var jätteskönt! Sen fick jag också gå lös men fint vid vagnen en bra bit där det kunde komma bilar och det gjorde jag bra! Vi tränade lite stanna, ligg, fot och ligg stanna kvar. Allt gick bra. Nu har mattes jobbakompisar nyss varit här, en liten flicka som hette Ellie ville leka med mig så det var ju roligt. Nu kommer Mia snart!

Snö

Äntligen har det blivit vitt ute, det här är nog helt klart min favoritårstid. Varje förmiddag är jag ute och leker på tomten, jag kan inte få nog av att hoppa runt i det vita fluffiga som ligger på marken. 
Idag har min husse börjat jobba igen efter att ha varit hemma med oss i två veckor. Tydligen får alla hussar som får en tvåbent valp vara hemma ihop med familjen den tiden i början, tur för mig var väl det. Nu när matte har vant sig vid sin tvåbenta valp klarar hon nog av oss allihop lite bättre själv. Vi har startat dagen med en promenad och lite lydnadsträning på en fotbollsplan. Jag tycker det är lite frustrerande att gå fint bredvid vagnen men matte är stenhård på att jag måste det så det är väl bara för mig att acceptera läget... Kul var det iaf att träna lite, jag gör mitt allra bästa och matte verkar helt klart uppskatta min possitiva inställning till träningen!
Nu ska jag snart få träffa hux och ikväll kommer mina kompisar Meja och Molly. Hoppas dom gillar snön lika mycket som jag!
Min lillesyster ligger så mysigt inbäddad i vagnen
Snö är verkligen något jag gillar!
 
 
 

Lillesyster

Det har hänt något jättekostigt i min familj plötsligt har vi blivit en till, det är en liten tvåbenting men väldigt väldigt liten. Matte och husse kallar henne Tindra och hon är nu en och en halv vecka gammal.
När hon först kom hem var jag väldigt intresserad av denna lilla nykomling, jag ville lukta på henne och tvätta henne,  snart började jag även bädda i soffan, min säng och filtar, kanske var det min människovalp som jag skulle ta hand om? Maten som jag blev serverad brydde jag mig inte om, jag höll mig hellre i närheten av den lilla. När hon gnydde sprang jag till husse och berättade att hon var ledsen. Det gick några dagar sen insåg jag att allt jobb inte ledde någon vart. Så nu har jag slutat bädda och börjat äta, jag överlåter den där lilla till min matte och husse. Dock vill jag gärna kolla så allt står rätt till när hon blir buren av tvåbentingar som jag inte känner så väl. 
Igår fick jag följa med min "mormor och morfar" till skogen, de skulle hämta ett träd att ha på tomten... konstigt väl? Men tydligen gör ni tvåbentingar så konstiga saker när det närmar sig jul. Tur för mig för jag tyckte det var superskönt att få springa i skogen!
Häromdagen åkte hela min familj, mina kompisar Hux och Talle till hundklubben. Jag och Hux busade som bara den och så tränade vi lite agility, bara slalom ich några hopp men kul var det!
Nu är det superkallt ute så det är nästan bara husse som går ut med mig nu, matte är hemma med den lilla tvåbenta valpen då, hon skulle frysa för mycket om hon var ute länge. Synd att jag inte kan värma henne med min varma päls...
 
                                                 
                                                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0