Fin helg

Husse har tyvärr varit sjuk i helgen men matte, jag, Tindra och Selma har umgåtts med mormor och morfar en hel del. I söndags var vi på rallytävling. Matte skulle hjälpa till som funktionär och medan hon gjorde det så tog mormor med mig och Tindra på långpromenad. Riktigt fint väder hade vi! När matte var klar med sina uppgifter tog vi en liten sväng till. Vi tränade budföring och lite annat skoj.
Nu har vi nyss varit ute och prommenerat med Charlie och hans familj, han var lite småkär i mig idag eftersom jag löper:)


Stadsprommenad

Vi har just kommit hem från en långpromenad. Just idag gick vi ner på stan. Matte och "mormor" skulle titta efter bullformar till Tindras dop. Vi var inne på Åhléns och mötte massor med folk. Det var rätt jobbigt tycker jag men skötte mig fint! Skällde till en gång på Marie, husses moster men i övrigt sa jag inte ett knyst. När vi kom hem igen fick jag busa av mig på tomten, tar på krafterna att gå fint bland mycket folk.
Bilden är från igår när vi var ute på långpromenad i det fina vädret!


Bus

Idag är det fredag och Selma bjöd upp till bus på morgonen! Bra start på dagen, får se vad vi ska hitta på mer för skoj idag!


Träning

Idag har vi varit en sväng på klubben och träffat Lava och hennes matte Malin. Vi körde igenom lydnadsprogrammen, ettan för mig och tvåan för Lava. Efter det gjorde vi en kort platsliggning och varsin budföring. De sista två nämna gick bra. Under lydnadsprogrammet var jag ofokuserad, vi behöver lägga krut på störningsträning nu inför våren. Momenten sitter skapligt, ställandet kan jag bli snabbare på och i inkallningen behöver jag sluta tackla mattes ben när jag kommer in. Kul att ha träningskompis igen efter vinteruppehåll!
På förmiddagen var vi på promenad med en liten Juckrussell som heter Nellie, hennes matte och mini husse som åker vagn som min syster.
Matte och jag har kommit på en ny sysselsättning när det är snö. Matte gömmer godis i snövallar och jag letar, kul och lätt att göra lite överallt just nu! Till och med Selma tycker det är rätt skoj men hon får leta på marknivå. 
Vi hörs snart igen!

Vilar i soffan


Idreträff

I lördags var hela gänget som ska till Idre ihop här. Vi bjöd hit Liza Marie och Mange först eftersom de inte har träffat mig på länge. Jag skällde först på dom men jag fick inte gå fram fören jag lugnat ner mig och då nosade jag bara lite på dom sen fick de vara hos oss. Jag ville springa efter dom när de gick runt och tittade i vårt hem men matte och husse stoppade mig hela tiden när jag försökte och tillslut insåg jag att det inte var någon idé och la mig. Jag försökte hoppa på Mange en gång när han kom upp ur källaren men då sa han bestämt ifrån till mig, ops tänkte jag inte värt att bråka men han. Han verkar kunna det här med oss fyrbenta. 
Det ska faktiskt blir riktigt kul att åka till fjällen, mina kompisar Zera och Mia ska med också och min tvåbenta kompis Lukas. Jag ska nog fråga Lukas om jag kan få dra honom i pulka någon dag:)
 
Jag har föresten börjat löpa nu i söndags. Så jag mår lite konstigt, känner mig lite nere men så fort vi kommer ut så glömmer jag alla bekymmer och är som vanligt igen. Lika bra att få det överstökat så jag slipper det i fjällen. 
Och en till bra sak med det är att jag kommer kunna göra MH.t den 24 mars. För er som inte vet vad det är så ska jag förklara: Det är en mentalbeskrivning på oss fyrbenta som de flesta renrasiga fyrbentingar går igenom. Om man som jag har tänkt tävla i bruks måste man ha gjort det. Man går en skogsrunda med sin matte eller husse och där händer det massa konstiga saker och så först det protokoll över hur vi reagerar. Låter lite konstigt eller hur?! Jag kommer säkert bli rätt skraj... Återkommer hur det gick efteråt.
 
Vi har också blirvit inbjudna på valpträff i Maj, det ska bli jätteroligt att få träffa alla mina fyrbenta syskon!
 
Det här är min tvåbenta syster, hon fick skidglösögon av Liza marie och Mange, snygg väl:)
 
 

Promenad till klubben

Idag tog vi en promenad till klubben, Selma fick vara hemma och husse jobbade men vi andra gick dit. När vi kom fram var Tindra ledsen så jag fick sitta på verandan medan matte gick in för att mata och byta på henne. När de kom tillbaka var hon fortfarande inte nöjd men tillslut somnade hon och jag fick träna lite. Det var några andra hundar där som tränade rallylydnad så vi fick lite störning. Det gick bra, jag brydde mig inte så mycket om de andra medan vi tränade. Vi övade även på att bara vara stilla. Men när det kom en liten valp som stojade och jag inte fick gå fram skällde jag på den, då blev matte missnöjd.. Men vi avslutade bra och lugnt gick vi sen hemåt igen. Väl hemma har matte nu bestämt sig för att jag måste lugna ner mig. Så när jag vill springa efter så fort hon rör sig från rummet så blir jag visad att lugnt ligga kvar istället. Lika så när husse kom hem så satt matte på golvet med mig. Hon höll fast mig tills jag var lugn och fick då lugnt hälsa. Jag tror det här kan bli bra för mig, vi ska sedan fortsätta likadant när vi har främmande hemma. Det kommer förhoppningsvis kunna göra så jag lugnt och avslappnat kan vara med när vi har gäster.


Ett filmklipp från dagens träning:)

http://youtu.be/44MalOkMj-M

Linköping över helgen

Den här helgen har vi spenderat i Linköping. Ni vet den staden där Meja, Molly och Nellie bor.
Vi åkte igår efter lunch och åkte då raka vägen ut till deras hundklubb. Vi promenerade först sen gick vi in och tränade. Jag och matte provade först slalomet som stod framme, men det raslade och var lite halt så det gick sådär. Så provade vi även bommen och däcket. Sen gick vi upp till övervåningen och skulle träna platsliggning. Då fick jag lite tokspel och när matte sa ligg stack jag iväg... Men vi gjorde om och lyckades sen. Efter det tränade vi lite fot, och det gick bra. Jag fixade det även när Meja och Molly lekte och tränade strax intill, då blev matte glad!
När vi hade tränat klart åkte vi hem till Molly, Meja och Nellie. Jag fick vara kvar där med Nellie när matte, husse, Tindra, Molly, Meja och deras husse och matte åkte iväg. De skulle visst hem till några tvåbenta som heter Hanna och Robin och eftersom jag blir uppstressad och har svårt att koppla av när det blir många tvåbentingar så fick jag inte vara med. Men matte har sagt att vi ska ta tag i det nu när allt lugnat sig lite med vår lilla bäbis i familjen, så vi kommer behöva hjälp av frivilliga att var med på våra träningspass! Nåväl det var inte så illa att vara kvar därhemma, Nellie är ju nästan som Selma så det kändes tryggt och vi sov och vilade. 
Idag har jag för första gången på länge tränat agility igen! Vi var i ett ridhus i Linköping med Molly och Meja och deras matte och husse, de hade så snällt fixat så vi fick hyra det två timmar på morgonen. Vi byggde upp en bana med hopp, tunnlar och slalom.
Det var några kluriga svängar och slalomingången var svår från ena hållet. Så det var riktigt bra och rolig träning och vi tog oss igenom svårigheterna en efter en. Nu vet vi vad vi ska lägga krut på när snön smälter och vi kan börja träna här hemma. Det blir mycket fokus på slalomingångar, matte ska lära sig röra på fötterna och våga springa, annars är det mest säkerheten vi ska jobba vidare på. 
Jätte skoj var det och nu är vi trötta och hemma igen hela familjen!

Helg

Husse är ledig idag så våran helg har redan börjat:) vi började med att ta en promenad till affären, jag matte och Selma väntade utanför. Jag satt lugnt och väntade sen gick vi hem igen. Mysigt att vara ute och gå hela familjen. Sen kom mattes morbror och moster på besök, jag fick vara i köket för jag ville styra med dom lite för mycket... Imorgon ska vi åka till Linköping och på söndag ska vi träna agility:) nu är Tindra ledsen så jag måste sluta... Blir nog en promenad.


RSS 2.0