2 pinnar!

Igår var matte, jag, Tindra och "mormor" på agilitytävling i strängnäs. Första loppet var agilityklass 1. Efter att knappt ha tränat kontaktfält sen i våras så genade jag över i stort sett alla kontaktfält.. läxa för matte är att träna mig mer på dom nu. Efter A-hindret tog jag fel tunnelingång så vi blev diskade. Men fram tills dess hade vi (förutom kontaktfälten) ett bra flyt genom banan.
Andra klassen var hoppklass 1. Jag som alltid har svårt att sitta i starten får till fördel att starta först i klassen. Denna gång delade de klassen i två så vi startade först efter andra banvandringen. Matte utnyttjade situationen och ställde mig tidigt på startlinjen så jag hann lugna ner mig lite innan vi startade. Men när domaren blåste blev jag ändå väldigt ivrig. Satt iaf när matte gick några meter sen startade vi. Starten var en raksträcka på 2 hopp sen slalom. Efter hoppen vek jag av höger mot en tunnel men matte hann stoppa mig i tid och vi fick till slalomet. Resten av loppet gick kanon och vi gick i mål på noll fel och 28 sekunder. Detta resulterade i en 4e placering och min andra pinne i hoppklass. Rosett och två kex till mig fick vi med! Nöjda med dagen åkte vi hem igen!
Idag har vi varit på promenad med en kille som heter Billy och hans matte. Vi busade först lite sen gick vi på promenad i skogen. När vi kom tillbaka till klubben provade Billy lite agility sen ville han fram till mig när jag satt uppbunden då sa jag ifrån för han var jobbig. Men annars var han en ganska trevlig prick och vi kan nog bli goda vänner!

Idre med två stop på vägen

Igår packade matte och husse bilen full med saker, sist in med mig och Tindra sen for vi iväg. Först två timmar i bil, när vi stannade bilen var där massa hundar på platsen. Yes, tänkte jag, något för mig! Det stod tydligen agilitytävling på schemat. Dubbel klass 1 hopp utanför Fagersta. 
Första loppet startade jag som nummer 7. Matte borde ha gjort ett framförbyte innan första tunneln så hade jag nog hittat rätt tunnelingång men tyvärr så blev det fel och disk. Resten av loppet gick jättebra förutom en miss inne i slalom. I lopp nr 2 startade jag som nr 46. Matte gjorde sina byten som hon skulle och loppet flöt på fint. En klurig tunnel låg åt "fel håll" så jag missade vart matte tog vägen men vi räddade upp situationen och allt kändes riktigt bra tills vi kom till sista raksträckan . Tunnel sen fyra hopp. Efter tunneln genade jag och sprang förbi ett hinder, matte såg det sent och hann inte rädda det så blev disk. Tråkigt när vi var så nära men nästa gång satsar vi allt igen! 
Efter tävlingen packade vi in oss i bilen och åkte två timmar till. Vi hade kommit till en stad med stora röda hästar i, Mora kallas den visst. Där checkade vi in på ett hotellrum. Det lyxiga med hotell och semester är att jag får sova i sängen. Den här natten sov även Tindra i matte och husses säng så vi hade riktigt familjemys tyckte jag. Husse och matte påstod att de sov dåligt, jag förstår inte varför. 
Idag har vi åkt ytterligare två timmar med bilen och nu är vi på samma ställe som vi var för precis ett år sedan. Det är fullt med snö här och det far runt tvåbentingar på långa plankor. Det kallad visst Idrefjäll. Här ska vi vara en vecka. Vi har installerat oss i vårt rum och även här har jag full tillåtelse att sova i matte och husses säng:) ikväll fick jag strosa runt i långlina i slänten vid skidbacken, skönt efter att åkt så mycket bil dom här dagarna. 
På hotellet i Mora

Framme i snöriket Idre! 

Agilityträning!

På en vecka har vi nu hunnit med 3 agilitypass. För vår del får det gärna fortsätta vara vår nu:) fösta passet tränade vi i Vingåker hos Coco och hennes flock. Matte lärde sig sträcka upp sig och springa så vi fick bättre samarbete och jag kunde förstå henne. Andra träningen var vi på klubben men en tjej som heter Jänta och hennes matte. Vi körde en klass 1 hoppbana. Vi hade bra fly och kommunikation. Matte kunde dock ha rört på fötterna lite mer.
Idag tränade vi också på klubben med Jänta, hennes matte och Coco och hennes flock. Träningen gick kanon, jag satt kvar i starten när matte spände ögonen i mig och backade ifrån. Vi fick goda tips från Ullis och matte visade mig rätt så då kunde jag ge allt. Mål under våren är att få till tajta svängar. 

Såhär trötta kan man bli av träning:) (varade iaf i några sekunder) 

RSS 2.0