Ont i benet?!

I Torsdags fick jag ont i mitt ben och började halta, om det var en sträckning det vet jag inte. Sen dess har jag fått tagit det lugnt. Sen i början av veckan har jag börjat få vara på gården lös och busa lite igen och igår busade jag med Zera och nu är jag halt igen. Inte jättemycket men är inte som jag brukar vara.. Matte och husse är oroliga men vetrinären sa att jag skulle vila en vecka till utan bus och bara gå i koppel, svårt för mig men får göra ett försök. Dom säger att det kan vara växtverk, blir jag inte bra på en veckas vila så får jag åka till vetrinären så får de titta på mitt ben.
Selma och Smulan fick vaccination och vetrinären lyssnade på Selmas hjärta och lungor, de sa att det lät bra. Att hon blivit tjock berodde på kortisonet.
Vilar i köket, Selma ligger på sin favoritplats i hörnet
Att visa magen har jag lärt mig, så nu gör jag det så fort det vankas godis

En dag i Östra Ryd

Jag är nu 6 månader och 3 veckor

Igår var vi och hälsade på Husses faster, hon hade tydligen fyllt år. Hon bor så där fint på landet så man får vara ute på gården och springa hur som hellst. Vi fick åka med i Zeras bil, det blev lite trång men vad spelar det mig för roll, lika bra att sova i bilen, händer ju oftast inget kul då iaf. När vi kom fram skulle tydligen alla tvåbenta fika, tråkigt tyckte jag, men jag passade på att försöka smöra in mig hos Humlan som bor på gården, hon gillar nog inte mig så jättemycket men jag fick ju vara i hennes hus och på hennes gård så jag får vara nöjd.
När dom tvåbenta hade fikat klart gick husse ut med de tvåbenta killarna och skulle fälla träd. Då gick matte, jag, Zera, min farmor Helene, Humlan och hennes två mattar ut på promenad. Ibland skulle jag nog kunna tänka mig att bo så där härligt långt ut på landet jag älskar ju inte det där med koppel, man får ju inte kuta runt då. Men jag har det nog ändå rätt bra som ganska ofta får komma ut i skogen iaf.
Vi gick förbi ett grustag, hade nog varit sjukt roligt att få springa upp och ner där, när vi paserade en sjö provade jag att gå ut på den men det var fruktansvärt halt, matte sa något om att jag såg ut som Bambi. Vi gick in i Humlans kompisars stall och hälsade på en liten grå katt, Zera ville nog hellst äta upp den, så jag provade att skälla lite jag med. Sen hittade jag mitt absoluta favoritgodis, jag visste inte att det fanns något så gott, det var en stor brun hög som låg i en hage, matte tyckte jag var äcklig men det smakade ju mums.
Vi kikade på några stora fyrbenta djur som tydligen bodde i det där stallet på natten, dom såg lite konstiga ut, jag ville gärna springa fram och ta en närmare titt men det tyckte visst inte matte att jag skulle göra så jag fick nöja mig med min leksak istället.
Jag på promendad med Humlan och Zera
När vi kom hem till Humlan igen så tittade vi på när husse fällde träd med några andra, jag vart jätterädd när ett träd ramlade ner, hur ska man kunna veta att fälla träd betyder att dom ramlar ner och låter så mycket. Men så gick jag fram och tittade på trädet efter det var jag inge rädd längre. Humlan och Zera dom verkar ha vart med om det där förut för dom rörde inte en min.
Tittar på när Husse och Farfar fäller träd


När vi sen kom in skulle matte följa med och hämta in hästar?! Jag förstod att det måste vara dom där stora konstiga djuren som gick utanför så jag fick snällt vara kvar inne, då passade jag på att vila, man blir trött av det här livet ska ni veta.
Snart därefter kom det mer tvåbenta som skulle gratulera Humlans matte. Jag försökte hjälpa Zera och Humlan och skälla på dom men farmor tog koppel på mig så jag inte skulle hoppa på den yngsta tvåbenta. Tråkigt men sant. När matte kom in igen gick vi runt och hälsade på alla, jag förstår inte varför alla måste röra min fina päls, räcker det inte att dom tittar på mig? tvåbenta är lite konstiga tycker jag. Även fast jag tycker dom är konstiga har jag börjat förså att man får nog vänja sig vid att dom kommer att finnas runt mig och ta på mig ibland.
en där lilla tvåa hette visst Edvin. Han ville leka med mig och det tackar jag ju inte nej till. Så han fick ta min leksak och gömma den för mig sen kom han tillbaka och sa något som skulle lika ett varsågod (tror jag) men matte instämde så fick jag springa och leta, sånt gillar jag!
Sen skulle alla tvåbenta äta, då passade jag på att ta ett smakprov från ett tackoskal som låg långt ut på bordet. Matte blev arg, jag som bara ville smaka lite.
När dom åt och hade trevligt fick jag snällt lägga mig bredvid matte och husse, ärligt talat var det ganska skönt att vila lite då.
Vi följde med Zera och hennes familj hem en sväng när vi kom tillbaka till vår stad. Då passade jag på att busa lite med henne igen, det är ju så fantastiskt roligt att leka!


RSS 2.0