Jul

Då har den där dagen då dom tvåbenta samlas en hel hög med folk, de tjoar och hoppar runt ett träd och en läskig grej med vitt i ansiktet och en påse på ryggen kommer och bankar på dörren varit. En av de konstigaste dagarna på året och ganska jobbig tycker jag. I år var hi hos min "mormor o morfar" den dagen. Det var 17 tvåbentingar varav två minivarianter och jag, frazze och Dexter. Frazze är som jag fyrbenting och kan skälla och vifta på svansen. Dexter är fyrbenting men jamar och är så smidig så hon lätt hoppar upp på bänkarna, fusk... Jag som dessutom den här julen var tvungen att hålla mig lugn pga av operationen fick vara med delvis och delvis fick jag ligga i hallen. Jag ska nog erkänna att jag nästan trivs lika bra att ligga i hallen och slippa vara mitt i röran. Men jag fixade att vara med också, jag tog inte på mig vakt rollen att hålla ordning på alla utan jag njöt av att bli klappad istället!
Dagen efter var vi hos "farmor och farfar" jag kände de flesta men farmor syster var med också och henne har jag inte träffat så mycket. När hon kom mutade husse mig med kött, mums, så att jag inte skulle skälla på henne. Annars är jag ihop med Mia och Zera ett kanske bra vaktteam.. Efter att hon kommit in var allt lugnt och jag kunde vara med hela kvällen. Förutom när det blev förmycket julklappar och ben och sånt som inte var mitt då fick jag gå undan en stund så matte och husse kunde konsentrera sig på lillasyster.
Kort sagt en bra jul!
Glömde säga att jag fick en bädd i julklapp av matte o husse. En massa godis och ben fick jag också. Så inte så illa ändå!


Fortsättning på pinne i burk

Idag tog matte fram burken med pinne i igen, hon belönade mig när jag tröck nosen på burken. Sen kom det fram 2 burkar till med pinnar i, först luktade jag på dom alla men sen tröck jag nosen på den med min pinne i. De andra luktade inte så mycket. Matte är lite ivrig så hon provade att ta bort burkarna och bara lägga ut pinnarna, en som matte håller i 2 som hon tagit med plastpåse i så de inte ska lukta något särskilt för mig. Jag luktade på alla och tog min pinne och gav den till matte! Yippie vi har fått lite koll på vad vittringsapportering är! Kul och tack Anette för tipset, det ska vi fortsätta träna, kul och nyttigt!
Ringklocketräningen har vi gjort lite även idag, dock bara när matte själv plingade på. Får fortsätta när husse kommer hem från jobbet.
Igår gjorde vi inte ett något, matte var konstig hon hade magsjuka, vad det nu är men då orkade hon iaf inte att träna något med mig...
Nu blir det vila en stund sen hoppas jag på mer träning i eftermiddag!


Innomhusträning

I ett par dagar nu har jag fått belöning när jag trycker nosen mot en kloss på golvet, ibland är den i mattes hand också. Ni undrar säkert varför och det gör jag med. Men igår la matte fram klossen sen plingade hon på dörren, jag skällde som vanligt men sen fick jag syn på klossen och satta nosen där och fick belöning. Ganska fort förstod jag att det var det matte var ute efter när hon öppnade dörren och plingade på. När husse kom hem ökade svårigheten, då plingade han på och jag började som vanligt att skälla, när jag lugnat mig fick jag syn på klossen och tröck näsan på. Nu är utmaningen för matte att få intresset av klossen att bli mer värt än vaktinstingten... Lycka till matte, detta kräver nog sina träningspass!


Lite träning

Nu börjar det verkligen krypa i benen på mig, hellst skulle jag springa, hoppa och nästan kunna göra kullerbyttor så mycket energi har jag. Men matte o husse envisas med korta turer så jag bara hinner göra mina behov och inget bus, så himla tråkigt!! Men idag fick jag iaf följa med matte och Tindra ner på stan där alla tvåbentingar håller till. Vi gick från bilen ca 50 m stod stilla och tittade (hade tråkigt) i ca 10 min sen tillbaka till bilen igen.. Ja ni hör ju själva hur tråkigt jag har det när det roligaste jag får göra är något sånt här... På eftermiddagen tränade vi apport, att jag bara ska hålla inte tugga på pinnen, vi kom så långt att jag sitter, matte lägger pinnen framför mig, jag plockar pinnen går till matte och sätter mig utan att tugga, bra väl:)?? Så fick jag lukta på en burk med pinne i?!?! Undrar vad matte vill med det egentligen, ni lär nog få höra om fortsättningen. Nu är det sovdags igen. Godnatt!!


Hos mormor o morfar

I helgen har jag varit hos mormor och morfar. Jag har ju inte fått gjort något så det har både jag och dom tyckt varit tråkigt men jag trivs alltid bra där ändå. Första natten gnällde jag lite framåt morgontimmarna så då kom morfar ner och la sig hos mig i soffan, lyxigt!
Nu väntar jag på matte o husse o Tindra, de är påväg hem från Göteborg där de varit i helgen och handlat julklappar, gått på Lisebergs julmarknad och umgåtts med Josefine som är mattes syster. Dom har säkert haft det jättebra men saknar säkert mig nu!


Nyopererad 11/12

Nu är jag hemma igen, operationen gick jättebra och vetrinären sa att jag var lättopererad så inga konstigheter. Jag är trött, lite rädd och det gör lite ont så jag ligger på min bädd och tar igen mig. Ikväll blir det myskväll med husse och matte. I en månad ska jag ta det lugnt, inget hopp och studs och lek... Hmm undra hur jag ska klara det... Får hoppas matte och husse hittar på klurigheter jag kan sysselsätta mig med istället.


Nybadad

Nu är jag redo för morgondagen, imorrn ska jag opereras så jag ska vara med främmande människor och bli sövd.. Usch och fy... Matte tycker nog det är mest jobbigt om jag ska vara ärlig.
Nåväl vi gjorde lite skoj i förmiddags, jag fick dra Tindra på pulka något som både Tinda och jag tyckte va riktigt kul, matte fick hjälpa mig lite för tungt vart det i blötsnön men som sagt kul!


RSS 2.0