Lydnadsträning

Idag var jag, Tindra och matte på klubben. Vi gick skogsrundan sen tränade vi lite lydnad. Det regnade ute och då tycker jag det är rätt äckligt att sitta ner så i halterna när vi tränade linförighet så tvekade jag lite. Ställandet och läggandet gör jag snabbt och bra. Inkallningen så tar jag gärna en liten extra sväng bakom matte innan jag kommer in.. När jag gjorde det fick jag ingen belöning och fick göra om så då gjorde jag rätt och godis och lek delades ut. När vi tränat klart gick vi till hagen, där fick jag leta efter tre saker. Full av energi rusade jag ut i rutan och kom tillbaka med grejerna. Det är nog världens roligaste lek om jag får bestämma! 
Imorrn hoppas vi på bättre väder, ej regn så vi kan träna agility! 

Årsmöte

I helgen var matte på årsmöte på klubben. Hem kom hon med en lite pokal till mig. Med mitt enda agilityresultat från förra året kom jag på 5e plats i årets agilityhund i Katrineholm. Vi hoppas på fler resultat detta år:) 


Fredagsmys


Ikväll sover vi hos mormor o morfar. Tindra i deras säng och jag hos matte:)
Och husse på golvet....




Tävling

Idag fick matte och jag upp när det fortfarande var mörkt ute för att hämta upp Lava och hennes matte och åka på tävling. Det var ett agilitylopp och 2 hopplopp. Första loppet, disk, många snurrar men bra kontaktfält på bommen. Andra loppet, disk, ja inga kommentarer.. Tredje loppet, disk.. Första och sista biten gick bra i detta men mittemellan vart snurrigt... Lärdom av dagen är att: matte ska aktivera mig dagen innan tävling, inte jobba så vi inte ses på hela dagen. Att vi måste nöta starter, sitta still. Träna slalomingångar. Att vi ska träna lättare så vi får lyckas. Så nu har vi ett gäng saker att ta med till på tisdag när vi ska tillbaka till samma fina hall i kungsör för träning!


Spår med störning

I dag på förmiddagen fick jag gå ett spår i skogen bakom vårt hus. När jag hittat min första pinne och börjat följa spåret igen hoppar 2 rådjur förbi mig bara ett par meter bort. Oj, tänkte jag, vad var det? Bäst jag kollar av med matte. Så jag släppte spåret och kollade av med matte, hon sa att jag var duktig och att jag skulle fortsätta spåret... Det var lite svårt måste jag erkänna att ta upp mattes människospår istället för att bry sig om de skuttande rådjuren. Men med lite hjälp från matte lyckades jag hitta tillbaka. Efter näsa pinne hörde matte ett, Hej! Från grusvägen vi gick parallellt med och jag hörde en välbekant röst skälla men la inte så stor vikt i det. Vi tog en pinne till sen bröt vi och gick ut på grusvägen. Där var farmor och Zera som ville hälsa på oss. Vi pratade med dom en stund sen tog vi skogsvägen hem. Jag fick upp sista delen på spåret och hittade min slutleksak. Så mycket störning har vi aldrig varit med om men tränar vi med de ska det nog gå vägen den dagen det är tävlingsdgs:) Tindra som satt i bärsele på mattes mage tyckte nog det var lika intressant som jag för hon sa inte ett knyst!


Matte och husse helg

Den här helgen har matte och husse varit lediga från sina jobb båda två. Vi har myst, spårat, "lekt" lydnadsmoment, busat och haft familjetid.


Agilityträning

Dagen började med att jag gick gå på långpromenad med matte till hennes jobb. Väl där fick jag spendera förmiddagen på ett hotellrum, lyxigt tycker säkert ni tvåbenta men jag så de som vilket rum som hellst. Husse och Tindra hämtade mig efter någon timme. I kväll har matte och jag toktränat agility. Vi hade hyrt två timmar i en hall som ligger i en stad som heter Kungsör. Min kompis coco och hennes flock kom dit, i min bil åkte jänta och hennes matte med oss och så var där misen och hennes mormor (två borderterrier) coco har fått en liten syster i flocken, sockersöt!
Nåväl kul var det, första rundan var jag supertaggad och allt gick väl inte perfekt. Andra varvet gick betydligt bättre. Sen körde vi banan åt andra hållet då skulle jag upp på bommen och matte springa på utsidan av tunneln, oj så svårt vi hade att få till det. Men övning ger färdighet:) nu blir det mat sen soffmys!


Nybakat godis

Mums det luktar nytorkad blodpudding här hemma! Imorrn ska vi iväg och träna agility säkert därför matte fixat extra gott godis till mig:)


RSS 2.0