Agility i regnet!

Idag hade matte varit och kidnappat Mia innan hon kom hem efter jobbet. Jag blev förvånad men glad över att se henne, sist vi sågs var vi i fjällen. Hon fick följa med mig, Selma och matte till brukshundklubben. Vi tog en promenad i skogen alla fyra, jag i täten, Mia efter mig sen matte och sist Selma. Mia fick följa med matte när de byggde iordning banan vi skulle träna på hon hade visst fått prova ett par hinder då med skvallrade hon om. Jag ska lära Mia hur kul det är och matte ska få med sig Mias matte är vår plan.
Nåväl, innan vi började träna var det skotträning på klubben, jag fick vara på parkeringen och busa med matte och min kamptrasa när de sköt, jag lyssnade till men släppte inte greppet om trasan.
Tillslut började vi träna agility, första passet gick riktigt bra, jag och matte sammarbetade och tog oss genom banan på ett snabbt och smidigt vis.
Bara efter ett par omgångar blev jag ofukuserad och det slutade gå bra, jag ville hela tiden springa in i "fel" tunnelöppning. Det började fela och fler saker blev fel. Nu i efterhand tror jag att jag blev trött och inte orkade hålla samma fokus , vi får öva på det matte och jag. Vi avslutade iaf med ett par bra lätta varv så vi fick ett bra avslut!

Spår!

Idag tog matte med mig ut i skogen på baksidan av huset. Hon visade på på ett par skoavtryck i marken, det luktade gott, sen kollade jag på matte och frågade "vad vill du nu". vi tog några steg frammåt och då föll poletten ner, det var ju någon som gått där så jag skulle spåra. Det låg godis längs spåret, det var mums:) Vi kom till en sväng den tog jag dirket några meter efter det hittade jag en leksak, den var skoj en stund men sen ville jag fortsätta i spåret. Vi avsultade där och lekte en stund sen gick vi tillbaka in på tomten. Där tränade vi fot, stanna.
nu ska snart matte åka och jobba men husse kommer snart hem, vi ska grilla ikväll!

Mitt första löp och agilityträning

Nu är jag en stor tjej för jag har börjat löpa, lite kontigt är det men jag bryr mig inte särkillt mycket om det.
Sedan vi kom hem i söndags har jag, matte och Selma varit på brukshundklubben en stund varje dag. Igår tränade först Selma lite agility och jag vart så avundsjuk så jag höll på att dö. Jag stressar upp mig så jag knappt vet vem jag är när det är min tur. När matte insåg det bestämde hon sig för att i forstättningen får en av oss (Selma och jag) gå ner på plan den andra får vänta i bilen. Jättetråkigt, men jag har tur för jag får oftast träna längre en Selma, Selma nöjer sig bra med några varv hon är ju ändå 14 år äldre än mig.
Idag tränade matte och jag agility ihop med Coco, Chanelle och deras matte Ullis. Det är dom vi tränat med innomhus hela vintern men idag när det var så fint väder var vi ute på klubben istället.
I början av passet var jag ofukuserad, jag sprang tunnlar och rejvade runt som jag själv ville, när matte tyckt hon tjatat tillräckligt på mig för att få mig med henne så blev hon tyst och slutade engagera sig i mig när jag tramsade, genast blev jag ju nyfiken på matte. Jag förstod snart att det inte var någon idé att tramsa runt själv, roligare blev det när jag lyssnade på matte och vi tränade ihop. Jag är sjukt snabb, ni ska se matte, hon får springa som bara attan för att hinna med mig! Jag försökte skräma bort en hund som kom genom skogen upp på plan, det gick inge bra, matte försvann och där stod jag själv och såg dum ut, kilade raskt för att leta efter matte.
Nu ska vi äta kvällsmat men först ska ni få se lite bilder!
Det här är Lava, henne och hennes matte träffade jag och matte igår och tog en promenad med på klubben
Selma in action!
Här är vi, agilitygänget som tränade ihop idag
Från vänster: Matte, jag, Coco, Chanell, Ullis

Ledig dag!

Idag har matte jag och Selma haft en ledig dag ihop. Vi åkte till hundklubben på fömiddagen, Selma ville köra lite agility så vi började med det. Jag blir så uppspelt när både hon och jag får träna så jag kan inte rikigt vara tyst. Matte gillar inte när jag skäller så då får jag inte köra... Jag fick snällt öva på att sitta bredvid och titta på när Selma körde slalom och hoppade, hon är inte lika smidig som jag längre men hon har nog tränat det där många år för det syns att hon vet vad hon gör och hon verkar tycka det är minst lika kul som jag tycker!
Klara på agilityplan gick vi upp till övreplan där ett flertal tränade rallylydnad, har ingen aning om vad det är egentligen men är säkert kul det med, matte har sagt att vi nog ska börja prova på det men först måste jag lära mig att sitta stilla och titta på. När jag hade suttit stilla tillräkligt länge och arit tyst så tränade matte inkallning med mig förbi en annan hund, inga problem, vem vill springa fram till en främling när jag kan springa till matte som dessutom leker med mig när jag kommer farandes.
När vi tränat klart åkte vi hem till min tvåbenta kusin, jag lekte med Mysaks alla leksaker (Mysak är en katt, han är lika gamal som mig ungefär, vi leker när han är hemma men idag var han ute).
Bäst att hålla koll på Albin när han sover:

Sista dagen på fjället!

Idag var det sista dagen här Idre. Jag har träffat min nya polare grannen idag igen, han hade skadat sin tass, skurit sig på något vasst i snön så vi fick inte leka så mycket. Men vi kunde inte låta bli varandra så lite lekte vi iallafall:)
Jag var med matte och husse och husses pappa på Dantes det är visst någon restaurang, vi satt i solen och tittade på folk och solade. När backarna stängt gick vi ut i backen och lekte, provade på lite budföring mellan matte och husse, så härligt att få springa så fort! Sen fick jag gå lös nästa hela vägen till Ica, vi möte lite tvåbenta på plankor men jag brydde mig inte. Jag bryr mig inte heller så mycket om de där små tvåbenta längre förut ville jag ju som ni säkert hört gärna springa ifatt dom om jag fick chansen men nu nöjer jag mig med att titta på dom.
Den här veckan har vart toppen för mig, matte säger att vi borde åka ofta på semester för det är så bra miljö och social träning för mig.
Själv har jag haft en jätterolig vecka men nu är jag så trött så trött, har ibland svårt att hålla ögonen öppna när jag sitter.
Vi hörs av när jag kommit hem igen
Husse och jag busar
!
Underbar miljö här i fjällen
Väntar på husse utanför ICA
Min nya kompis Walle han är en Hovawart kille på 5 månader
Min filt måste ha krympt jag fick ju plats på den för några månader sen...

En händelserik vecka!

I förrgår hittade jag något riktigt fint och gott. Matte och jag skulle ut på morgonpromenad, solen lyste och det var vindstilla, härlig morgon! Matte lät mig springa lös i snön för inga tvåbenta hade börjat åka på sina plankor. Det var då jag hittade mitt livs bästa, det var en renkota som kommit fram under snön. Mums vad gott! Jag tog min fångst och sprang i väg för att tugga på den, jag hörde hur matte ropade på mig men det struntade jag i. Vi lekte lite tafatt där i snön jag tyckte det var jättekul men matte gillade inte den här leken. Inget godis i värden är värt att överge denna fångst för. När väl matte fick tag på en pinne släppte jag benkotan och sprang för att leka med pinnen. Vi gick trötta och flåsiga åter till stugan igen.
Igår morse gick matte och jag iväg för att träna, det var skoj. Vi tränade rutan, fjärrdirigering och uppletande av föremål. Den här dagen var vi helt överens till skillnad mot dagen innan!
Det har varit fint väder nu senaste dagarna så de tvåbenta har varit ute och åkt på sina plankor och brädor medans jag varit hemma och vilat.
Igår lunch gick jag och matte och tittade på massor med andra fyrbenta. Vi började att gå förbi ett gäng med sånna som jag, de var många och skulle springa med en pulka bakom sig. När de fick syn på mig började en av dom att skälla och snart ylade och skällde allihop, de måste tyckt jag var otroligt snygg sån uppståndelse det blev när lilla jag gick förbi. Jag tittade lite generat på dom sen gick vi vidare. 100 meter senare kom den en stor fyrbenting en sån där som Humlan (om ni minns henne) har på sin gård, häst tror jag det kallas, med en STOR pulka. Vi stannade och tittade på den när den sprang förbi. Vi fortsatte upp för en backe, där började det lukta konstigt. När vi kom fram till ett staket blev jag rädd och backade undan så lång det gick. Matte tyckte jag var larvig och frågade mig om jag inte var född som vallhund?! Jag försökte bli lite modigare och tillsammans med matte gick jagfram och tittade på de där lurviga fyrbentingarna. Efter det var det några mini tvåbenta som ville klappa mig, inga problem, matte ser ju alltid till att de ger mig godis så jag börjar faktiskt gilla dom rätt bra.
Vi gick längs backen där tvåbentingarna åker på sina plankor och brädor på vägen hem, jag är så duktig som knappt bryr mig när de susar förbi!
Idag är det sista dagen i Idre, jag ska strax äta frukost sen ska vi gå ut på promenad, får se vad annat kul vi hittar på idag. Jag glömde kanske berätta om min nya kompis det är grannen, han är 5 månader och jättesnygg, vi lekte igår så jag blev helt blöt i min päls. Hoppas jag träffar honom idag igen!

Andra dagen på fjället!

Idag blåste det också jättemycket så människorna ville inte åka skidor, de pratade om att liftarna inte gick, jag fattar inte... men på eftermiddagen blev det tydligen bättre så husse och några till åkte ut på sina plankor som dom kallar skidor.
Den här minsta människan Lukas skulle dom också lura upp på plankorna, lilla killen, men han skrattade och hade skoj, nöjd med att åkt backen ner och liften igen kom de ner till oss som satt utanför en restaurang (Afterski verkar det kallas), jag vilade i mattes knä och de drack någon varm drink. Ni ska bara veta hur trött jag är, helt otroligt vad det tar på krafterna att vara till fjälls.
På eftermiddagen provade jag mattes snowboard, ni ska få se hur snygg jag är på den!
Visst är jag tuff:)
Söta Mia!
Här är vi på After ski!
Nu ska jag äta kvällsmat, hör av mig snart igen!

Hotellövernattning och Idre!

Lördag till söndag åkte jag med Matte och Husse, våra grannar Lukas, Jenny och Pierre och min nya kompis Mia med hennes matte och husse (som är husses syster) till Borlänge, vi fick en övernattning av min snälla farfar.
Det var fullt med barn på hotellet men det gick bra, vi åkte hiss stod och tittade på folk i receptionen och jag skötte mig riktigt bra sa matte och husse. Jag fick sova i sängen på natten, det gillade jag:) Det var egentligen för varmt för mig men så mysigt så jag ville inte gå ner. Det bästa av allt är att jag ska få sova i mattes säng hela veckan om jag vill har matte sagt!
Här tittar vi på melodifestivalen på hotellet!
Igår fortsatte vi resan mot Idre. Det var fint väder så vi solade på balkongen, sen när liftarna stängt gick vi en promenad och busade i backen nedanför huset.
Idag är det måndag, det blåser jättemycket så det är ingen som står i backen på sånna där skidor som dom har pratat så mycket om. Bättre för oss fyrbenta för då får vi mer sällskap. Vi kom nyss in från en promenad, jag, Zera, Mia och våra mattar och Mias husse var med också. Jag provade hoppa ut i skogen men snön var så djup så jag fick kämpa mig upp igen. Jag var tvungen att ha sele och lina på mig vissa bitar för det åkte konstiga tvåbenta på skidor?! längs vår promenadsträcka. Men kul var det, jag vart nog lite trött ändå även fast jag inte vill erkänna det...
Nu ska tvåbentingarna äta lunch och så får jag hoppas att jag får min portion med fisk och ris när de ätit klart.
Promenad från vänster: Malin, Mia, Matte Therese, jag, Zera och Helene
Full fart!
Jag och min Matte

Semester

Nu äntligen har min matte semester i en och en halv vecka och om några timmar har även min husse det. På Lördag åker vi till Borlänge, där har dom fått för sig att vi ska på på hotell, ojoj, hur beter man sig på hotell??!!

Nåväl det där ska nog gå bra. På söndagen ska vi åka vidare mot Idre för skidsemester, ja för de tvåbenta alltså, jag lovar att jag ska försöka hålla mig borta från både skidor och snowboard. Kanske kankske kan jag få matte att snara på sig sånna där längdskidor, då kan jag ju springa med:)
Men blir härligt med en vecka semester iaf, vi kommer vara många i samma stuga men matte säger att jag ska få sova i hennes säng för att få lite lugnt och skönt, det tackar jag ju inte nej till!
Jag återkommer under veckan och berättar hur jag har det.
Selma ska vara hemma hos "mormor och morfar" hon tycker nog det är skönast så.
Jag var med matte på jobbet en dag, tror jag längtar till sommaren då jag får prova bada!

RSS 2.0