5 månader!

Idag firar vi Lyckas 5 månaders dag. Hon fick börja sin dag med att vara med mig på mitt jobb, hon låg i sin bur och tyckte det var lagom kul i början men sedan slappnade hon av.
Eftermiddagen har vi varit på hundklubben och tränat fjärren, ställande och läggande under gång och platsliggning. Hon älskar att träna och vill hela tiden göra rätt för att snabbare få klicket och godis:) Selma var med, hon har verkligen blivit piggare sen vi fick hem Lycka.
I kväll har vi flyttat alla agilityhinder till en innomhuslokal i Valla där vi kommer hålla till under vintern, Lycka kommer få börja grundträna lite inför agilityn och framförallt vara med för den sociala biten.

Lycka 18 veckor


Måndags mys!

Idag var vi lediga både jag och Jocke så vi packade en fika korg och gav oss ut i skogen en sväng hela familjen!
Vi provade lite sök och uppletande, Lycka älskar det! Selma springer efter och letar korv:)

Dörr- och miljöträning!

Denna vecka har vi lagt allt krut på miljö och dörrträning.
Två dagar har vi varit på Djurmagasinet och traskat runt, första dagen skällde hon och härjade runt det var då jag bestämde mig för att åka ner dagen efter igen. Denna gång gick det betydligt bättre, hon har börjat fått stort intresse för allt som luktar gott i en djuraffär:)
I onsdagskväll ordnade vi "dörrträning" våra snälla vänner Talle, Per, Linda och Henke ställde upp som "besökare".
Mycket lyckad kväll, förste man som kom in blev det det vanliga skällande men då fick hon sig en dusch av vattensprutan sedan var det inte lika kul att "jaga folk vid dörren" när andre man kom in så blev det två skäll sen vänta hon till mig där hon fick belöning, när tredje man kom in srang hon och tittade och kom sedan till mig för belöning lika så fjärde man! Den här träningen kommer att upprepas, gärna ofta så ni är väldigt välkomna att hälsa på, dock får ni inte plinga på dörren utan bara gå in, ringklockan tränar vi separat.
Utanför Icamaxi har vi varit vid 4 olika tillfällen den här veckan. Det är faktiskt ganska kul att sitta där för oj vad mycket folk man träffar:) Dessutom har det gett resultat, senast la hon sig ner lugnt och bara tittade.
I onsdags tog jag och Linda och Hux en promenad på stan, vi började att gå igenom Åhlens fortsatte upp genom stan till kvarnen där vi gick igenom sen vidare mot mc donalds och till tågstationen. Där ställde vi oss på en perrong fullt med folk och inväntade nya tåg. Inga reaktioner på ljuden och människorna, det mest intressanta var de gamla tugguminen som satt intrampade i marken:)
Idag ska vi åka ut till Lenatorpet för att träffa Ida och Micke med Nellie och Molly. Selma och Nellie får skrota med i deras takt så blir det lite träning med Lycka och Molly!

Lycka och syster Dusti 15 veckor


Mamma Pixy på besök!


Valpkurs och Stockholm!

När Lycka var 3 månader började vi å valpkurs på Kaplansgården för Lizette Olausson.
Vi gick ihop med Ullis och shelitien Coco. Det var en valpkurs med tävlingsinriktning så vi gick igenom grunderna för bruks och lydnads moment. Fick lära oss många nya grejer och bredda våra kunskaper.
Tränar mycket med klicker och shapar in betende, det tycker Lycka är superskoj!
Lycka på hötorget i Stockholm!
Vi tog oss även till Stockholm en dag jag och Lycka för att miljöträna. Vi åkte tåg, pendel, hiss, gick på drottningatan, hötorget, hann med en brukshundklubb i Solna där gick vi även förbi får som nog var det läskigaste på hela resan enligt Lycka:) Tack Emma och Niklas för att vi fick komma och hälsa på er!!

Flytten!

En vecka i nya hemmet sen var det dags att flytta igen. Lägenheten skulle packas ner och städas. Vi fick hjälp av våra snälla föräldrar och syskon, så det var bara för lilla Lycka att vänja sig med folk. Hon tog det med ro, låg i köket och sov.
Sedan flyttade vi in till mina föräldrar i några dagar vilka snart blev favoriter hos denna lilla valp, vi han även bo några nätter hos Jockes föräldrar och hon fick då lära känna deras hund Zera, bästa lekkompisen!
Den 5 September lämnade vi bort Lycka till Malin några timmar för att skriva papper på vårat hus!
Samma dag flyttade vi in, första veckan var det bra rörigt här hemma, grejer högt och lågt och människor överallt det vart en lite rörig period och det blev fler "olyckor" inne än tidigare.
När vi väl var inflyttade vart det lugnt, jag var hemma några veckor till och vi tog tagarna som de kom, började träna lite trix och grunder.
Selma tyckte Lycka var rätt jobbig när hon skulle på henne hela tiden och gärna dra i hennes koppel när vi var ute och gick men med lite hjälp från matte fick vi snart ordning på den lilla på promenaderna och även innomhus. Nu kommer dom bra överens och Selma kan till och med tycka det är okej att leka någon minut med henne.

21 Augusti Hemkomsten!

Den 21 augusti kom äntligen den stora dagen då vi skulle åka och hämta vår lilla valp! Både jag och Jocke jobbade den här dagen så vi kom inte iväg fören runt 16.00. Självklart hade det vart en olycka vid Södertälje så vi fick stå i kö i ca en halvtimme. Väl framme i Haninge var klockan ca halv 7. Det var bara Lycka och Dusti kvar i valplådan resten hade redan fått sina nya hem. Vi fikade, och skrev papper sen var det dags för Selma att få hälsa på sin nya vän. Det gick hur bra som hellst dom nosade lite snabbt sen gick Selma vidare Lycka följde nyfiket efter. Lyckan var total när vår lilla valp kom och kröp upp i mitt knä på gräsmattan:)
Första 2 milen hem var det pipigt men efter ett försök att ta ut henne en sväng (vilket inte gick så bra då hon vägrade röra sig) så somnade hon i buren.
Väl hemma var det sovdgas rätt snart, trött efter resan somnade hon i sin korg med sin snuttefilt hon fått med sig hemmifrån.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0